Ponuda

1.PROIZVODNJA (od trupca do gotovog proizvoda)

– seljački podoviSunset Panorama

– dvoslojni podovi (parketi)

– lamele za proizvodnju dvoslojnih i troslojnih podova (parketa/seljačkih podova)

– završne lajsne za podove

– ploče: širinski i dužinsko-širinski lijepljene ploče

– rezana građa: daske, fosne, stolarska građa i elementi

– pilanski otpilci za ogrijev

– piljevina za proizvodnju biomase, peleta i briketa

 

 1. USLUGE

– piljenje, blanjanje, kitanje, brušenje, uljenje, bajcanje, lakiranje, dostava pilanskih otpilaka, rezane građe, elemenata za podove i postavljanje podnog programa

 1. PRODAJA

– kompletan asortiman možete nabaviti putem naše veleprodaje ili maloprodaje (uz mogućnost kupovine na rate)

Seljački podovi

SELJAČKI POD – klasični 20mm debljine, dužine od 500 – 2300mm te širine od 100 – 220mm dolazi u kvaliteti NATUR, RUSTIK i RETRO. Pod se proizvodi od hrasta, jasena, trešnje i johe, a spaja se sistemom utor-pero tako da V-faza ostaje vidljiva i odaje dojam rustikalnog seljačkog poda. Pod pojmom seljački pod podrazumijevamo masivni parket većih dimenzija.Jedan od primjera retro seljačkog poda.

Seljački podovi preuzeli su primat na tržištu i danas se izrađuju u svim mogućim veličinama te dolaze u širokom spektru boja. Klasični seljački pod najviše se proizvodi u ,,RUSTIK“ kvaliteti, pokitan i pobrušen, s ili bez završnog premaza. Prema želji kupca možemo ga uljiti ili bajcati u tražene nijanse, te lakirati, nakon čega je spreman za postavljanje što u konačnici smanjuje visinu samih troškova po kupca. Naša usluga bojanja, uljenja i/ili lakiranja znatno je povoljnija nego kada to rade podopolagači na licu mjesta, a samim time znatno se smanjuje vrijeme postavljanja svih elemenata poda.

Dvoslojni podovi

DVOSLOJNI POD (PARKET) – početne debljine od 14 do 18 mm, širine od 150 do 250 mm, duljine od  500 do 2500 mm.. Dolazi u kvaliteti NATUR i RUSTIK. Proizvodi se od hrasta, jasena, trešnje, johe, javor, brijest, a može se montirati lijepljenjem na podlogu.  Radi se o jednolamelnom podu, sa ”V” fazom, koji se spaja po sistemu ,,utor-pero”, a može biti dvoslojni ( lamela + ”tepih” od jelovih letvica ), troslojni ( dvoslojni + donja lamela ) ili višeslojni ( lamela + šperploča 3-9 slojeva ).

Dvoslojni pod (parket) idelan je za postavljanje na podloge koje uključuju podno grijanje jer zbog načina na koji se izrađuje, izuzetno dobro podnosi promijene temperature te ne dolazi do njegovog rasušivanja i razilaženja kao što to zna biti slučaj kod klasičnih i inih parketa. Vrlo lako se tonira pa ga iz tog razloga možemo proizvesti u širokom spektru boja, uljen i/ili lakiran.

Lamele

LameleLAMELE – proizvodimo u debljinama od 3 – 6mm, raznih dimezija. One se koriste za pokrovni sloj kod višeslojnih seljačkih podova i proizvode se po specifikaciji kupca.

U našem proizvodnom procesu, odnosno izradi dijela asortimana, rabimo ih kao pokrovni sloj kod proizvodnje dvoslojnih podova (parketa).

Lajsne

LAJSNE – se proizvode kao klasične parketne, odnosno kao sokli / cokli / rubnjaci raznih širina od 6mm na više po zahtjevima kupca. Materijali od koji se izrađuju lajsne najčešće su hrast, jasen ili bukva u klasi kvalitete “NATUR i RUSTIK”.

Bitno je napomenuti da lajsne za podove nisu samo ukras koji pokriva minimalni prazni prostor između poda i zida. One se isto tako mogu iskoristiti za provođenje i sakrivanje telefonskih ili strujnih kablova te svojim izgledom neminovno će poboljšati vizualnu kvalitetu samog prostora.

Ploče

PLOČE – u našoj ponudi imamo dvije vrste lijepljenih ploča koja se upotrebljavaju za izradu gazišta, stolova i namještaja.

 1.  Širinske ploče – izrađuju se iz dugačkih elemenata drveta koji se spajaju lijepljenjem po širini, a to bi značilo da dužina samih elementa predstavlja i dužinuProizvodnja ploča ploče. Proizvode se od hrastovih elemenata u raznim dimenzijama – od 50×800 do 3500mm i debljinama od 19, 21, 26, 41, 46mm te po zahtjevima kupca.
 2. Dužinsko širinske ploče – izrađuju se iz sitnih elemenata drveta koji se spajaju zupčastom vezom po dužini, a potom se tako dobivene letve ( elementi ) spajaju po širini kao i kod širinskih ploča. Proizvode se od hrastovih elemenata u raznim dimenzijama – od 50×800 do 3500mm i debljinama od 19, 21, 26, 41, 46mm te po zahtjevima kupca.

Obje vrste ploča dolaze u kvalitetama A – D, a po zahtjevu kupca mogu biti napravljene i od druge vrsta drveta.

Ogrijevni programotpadno drvo

 1. OTPILCI – u našoj ponudi ogrijevnog drveta imamo:
 2. a) otpilke od dasaka – najčešće dužine 30cm
 3. b) otpilke od trupaca – najčešće dužine 30cm
 4. c) otpilke od trupaca – dužine 2-3m zapremine 2,5m3

Prve dvije vrste otpilaka dostavljamo “rasute” u količini od 5 m3 po kiperu, dok treću vrstu otpilaka dostavljamo kamionom s kranom besplatno u minimalnoj narudžbi od 5m3. Drvni otpilci često se nazivaju i drvni otpaci, drvni otpad ili pilanski otpad za ogrijev.

 1. PILJEVINA – piljevinu trenutno prodajemo velikim korisnicima u svrhu proizvodnje bio mase, peleta i briketa.

Rezana građa

Pod rezanom građom podrazumijevaju se daske, fosne, stolarska građa i elementi raznih dimeznija, tako da u našoj ponudi možete pronaći svu građu sukladnu vašim potrebama.

 1. DASKE – daske dolaze već od 16cm širine (na više), dužine od 2m na više te debljine 30mm brutto na više. Proizvode se u klasama od A – D, većinom od hrastovog drveta, a po potrebama kupca mogu bitiDaske i od jasena, trešnje, johe itd..
 2. FOSNE – fosne dolaze već od 16cm širine (na više), dužine od 2m na više te debljine 55mm brutto na više. Proizvode se u klasama od A – D, većinom od hrastovog drveta, a po potrebama kupca mogu biti i od jasena, trešnje, johe itd..
 3. STOLARSKA GRAĐA – u stolarsku građu ulaze sve daske, fosne i elementi u kvalitetama A – D. Izrađuju se po zahtjevima stolara uz uslugu krojenja te mogućnost dodatnih usluga kao što su blanjanje, brušenje i lakiranje.
 4. ELEMENTI – u mogućnosti smo izrade raznih “elemenata” prema vašim uputama. Od gazišta za stepenice, elemenata za namještaj, stolove, klupe i sl.. Također možemo proizvesti i sve elemente za gradnju montažnih kuća i to u vidu rogova, greda, letvi, pregradnih fosni i sl. od vašeg ili našeg materijala.